Fråga om IQ

Diskutera sociologi, historia, religionsvetenskap, ekonomi, språk, statsvetenskap o.s.v. ur ett vetenskapligt perspektiv.
Post Reply
AkhiMertail
Posts:7
Joined:Fri 18 Jun 2021, 04:25
Fråga om IQ

Post by AkhiMertail » Sat 03 Jul 2021, 19:07

Inte säker på om det här är rätt ställe att fråga, men det verkade lämpligt. Jag ber om ursäkt om detta inte är på sin plats. Jag tycker att ämnet för IQ är väldigt intressant. En sak jag läser från New York Times är: "Poäng på SAT korrelerar väldigt mycket med poäng på standardiserade tester av intelligens, och som IQ-poäng, är stabila över tiden och ökar inte lätt genom träning, coachning eller övning." Jag accepterar många studier som visar att detta är sant, men jag kämpar för att förstå varför. Hur skulle du kunna göra höga poäng på SAT (även om du är väldigt intelligent) om du inte har studerat algebra eller matematik? Jag känner att att studera drastiskt skulle öka dina SAT-poäng.

AkhiMertail
Posts:7
Joined:Fri 18 Jun 2021, 04:25

Re: Fråga om IQ

Post by AkhiMertail » Wed 07 Jul 2021, 11:33

AkhiMertail wrote:
Sat 03 Jul 2021, 19:07
Inte säker på om det här är rätt ställe att fråga, men det verkade lämpligt. Jag ber om ursäkt om detta inte är på sin plats. Jag tycker att ämnet för IQ är väldigt intressant. En sak jag läser från New York Times är: "Poäng på SAT korrelerar väldigt mycket med poäng på standardiserade tester av intelligens, och som IQ-poäng, är stabila över tiden och ökar inte lappvalley tutuapp tweakbox
ätt genom träning, coachning eller övning." Jag accepterar många studier som visar att detta är sant, men jag kämpar för att förstå varför. Hur skulle du kunna göra höga poäng på SAT (även om du är väldigt intelligent) om du inte har studerat algebra eller matematik? Jag känner att att studera drastiskt skulle öka dina SAT-poäng.
issue gt solved

Post Reply