Hur fixar man bandbreddsstrypning på hemrouter

Diskutera fysik, kemi, biologi, samt direkta tillämpningar såsom teknik och medicin.
PacoBelan
Inlägg: 3
Blev medlem: fre 11 jun 2021, 12:32

Hur fixar man bandbreddsstrypning på hemrouter

Inlägg av PacoBelan » fre 11 jun 2021, 12:40

Jag är inte säker på om jag ens formulerar titeln rätt, men jag behöver råd ganska snabbt.

Min man har arbetat hemifrån sedan covid och hans jobb kräver att han ofta överför stora filer till servrarna på jobbet. När han gör dessa överföringar tappar internet på min dator alltid helt. Ingenting laddas, jag får fel i min webbläsare som hänvisar till DNS-problem, min internetikon i aktivitetsfältet har det lilla! tecken, hela nio meter.

Jag är på väg att börja ett nytt jobb som också arbetar hemifrån. Jag kommer att behöva göra livechats med kunder, och jag oroar mig för att mitt internet kommer att släppas och jag kommer att kopplas bort. Lastningsproblemen kommer sannolikt att påverka min förmåga att göra biljetter också.

En bra vän föreslog att få en VPS. Jag är lite analfabeter när det gäller frågor som dessa, men jag har forskat lite och det verkar som VPS är avsedd för webbhotell? Så jag antar att mina frågor är:

Föreslår Reddit också VPS, och skulle det vara en riktig lösning för det här problemet? (Bara se till innan du släpper pengar på det)

Är det här problemet jag bara kan konfigurera i våra routerinställningar? (Som att begränsa sina överföringshastigheter istället för att strypa mig ihjäl)

Hans arbetsbärbar dator är ansluten till vår router via WiFi, min dator är ansluten via ethernet, nämner bara om det hjälper.

Hjälp uppskattas oerhört!

rayjoh
Inlägg: 189
Blev medlem: ons 05 sep 2012, 16:20

Re: Hur fixar man bandbreddsstrypning på hemrouter

Inlägg av rayjoh » fre 11 jun 2021, 14:07

PacoBelan skrev:
fre 11 jun 2021, 12:40
Jag är inte säker på om jag ens formulerar titeln rätt, men jag behöver råd ganska snabbt.
Det beror om din router har stöd för det och vad de har för namn på funktionen. I min Asus-router kallas inställningarna "QoS" (Quality of Service) under valet "Traffic Manager".

Cytokrom C
Inlägg: 394
Blev medlem: sön 18 mar 2007, 17:00

Re: Hur fixar man bandbreddsstrypning på hemrouter

Inlägg av Cytokrom C » tis 15 jun 2021, 07:16

Bot…

JesonMile
Inlägg: 5
Blev medlem: ons 07 jul 2021, 10:01

Re: Hur fixar man bandbreddsstrypning på hemrouter

Inlägg av JesonMile » mån 19 jul 2021, 22:39

Fick bara reda på att bläckfiskar har tre hjärtan: ett för att pumpa blod till kroppen och två för att pumpa blod till gälarna. Eftersom dessa är så (till synes) specialiserade, är det möjligt för en bläckfisk att överleva om ett av hjärtan blir obrukbart? Om så är fallet, spelar det någon roll vilket hjärta det är (kan till exempel ett "gäl" hjärta ta över för det andra men inte för "kroppens" hjärta)?VidMate Mobdro

Skriv svar