Hållbarhetssamordnare/Hållbarhetsstrateg sökes till Lantmänn

Diskutera ämnen som inte hör hemma i något annat forum.
Post Reply
SigridB
Posts:8
Joined:Thu 26 Nov 2015, 23:17
Hållbarhetssamordnare/Hållbarhetsstrateg sökes till Lantmänn

Post by SigridB » Wed 06 Jan 2016, 14:45

Om jobbet

Agroetanol arbetar med tillverkning/framställning av hållbara protein- och etanolprodukter. Klimat och hållbarhet är av högsta prioritet i allt vi gör och därför söker vi nu dig som vill ta ansvar för frågor som rör klimat, miljö, kvalitet och etik med koppling till produkter och tjänster. Du kommer att fungera som ett stöd till marknadsavdelningen för att kunna möjliggöra goda affärer.

Vidare kommer du att samverka inom divisionen med näringspolitisk chef och hållbarhetschef i gemensamma frågeställningar. Samordning av aktiviteter för aktiv kommunikation, nätverkande och lobbying inom både politiska sfären och tjänstemannasektorn är uppdrag som du ansvarar för varför ett stort kontaktnät är meriterande för tjänsten.

I tjänsten ingår att ansvara för en kontinuerlig optimering av lokala GHG-beräkningar (greenhouse gas) och processer för detta samt för hantering av massbalans i samarbete med ansvarig för dito.

Uppdraget består även i att förvalta och utveckla Agroetanol mot de, av EU kommissionen godkända, styrsystem för biodrivmedel som finns på europeisk och nationell nivå. Kommunikation, nätverkande och lobbying är centrala delar. Likaså att följa och påverka utvecklingen av styrsystem och regelverk för att skapa långsiktiga förutsättningar för etanol med hög klimatprestanda.

Detta innebär specifikt att:
• medverka i forum och nätverk som utvecklar och tolkar de styrsystem som är ett resultat av hållbarhetsdirektivet (RED)
• vara företagets kontakt i kommunikation som sker med de av kommissionen godkända certifieringssystem (ex. ISCC, 2BSVS etc)
• bevakning och initiering av aktiviteter och förändringar rörande tolkningar av Hållbarhetsdirektivet.
• ansvara för kommunikation och remissyttranden på förslag som läggs till EU-kommissionen i motsvarande ärenden
• Kunna använda resultatet av miljö- och klimatprestandan på Agroetanol för att ge input till kommunikativt budskap

Vi tror att du
• Har en hög analytisk förmåga
• Har förmåga att sätta dig in i regelverk och lagstiftning
• Är självgående och tar egna initiativ
• Är en utåtriktad person som har lätt för att skapa nätverk
• Är kommunikativ

För uppdraget krävs att du har mycket god kompetens inom engelska
Vi tror att du i grunden är miljövetare, statsvetare alternativt industriell ekonom eller motsvarande med miljöinriktning.

Sista ansökan: 2016-01-15

Kontaktperson: Jan-Erik Andersson 010-556 14 35

Om företaget

Lantmännen Agroetanol är Sveriges största etanolproducent. Vi erbjuder attraktiva, lönsamma och hållbara protein- och etanolprodukter som framställs på ett ansvarsfullt sätt.

Vår anläggning är en del av det prisade bioenergikombinatet i Norrköping och vi har kapacitet att tillverka 230 000 kubikmeter etanol om året. De delar av råvaran som inte blir etanol används till proteinrikt djurfoder och koldioxiden som bildas under tillverkningen säljs som kolsyra. Resursutnyttjandet i tillverkningsprocessen gör att vi kan erbjuda Sveriges hållbaraste biodrivmedel med en koldioxidreduktion på mer än 90 procent. Företaget ägs av Lantmännen och ingår i division Energi.

Ansök: https://express.candarine.com/campaign/ ... 12a7634e93

cleve
Posts:211
Joined:Fri 26 Jun 2020, 18:12

Re: Hållbarhetssamordnare/Hållbarhetsstrateg sökes till Lantmänn

Post by cleve » Wed 01 Jul 2020, 13:53

Hur mycket etanol tillverkar Ni på ett år ? Råvaror ?

Post Reply